Usługi cateringowe stają się coraz bardziej popularne. Największym wzięciem cieszy się tak zwana „dieta pudełkowa”, z której w głównej mierze korzystają osoby chcące schudnąć i będące na diecie. Oprócz cateringu dietetycznego dość sporym wzięciem cieszy się również catering dla firm.

Kiedy firmy korzystają z cateringu?

Stare przysłowie głosi, że „nie samą pracą człowiek żyje„. Dlatego też w wielu firmach dość często odbywają się różnego rodzaju imprezy integracyjne. Catering dla firm jest przy organizacji takich wydarzeń bardzo wygodnym rozwiązaniem. Mało kto przecież wyobrazi sobie wiceprezesa firmy, który własnoręcznie robi kanapki albo dyrektora finansowego robiącego koreczki z żółtego sera. Podobnie rzecz się ma przy organizacji wigilii firmowej. Niektóre przedsiębiorstwa korzystają z usług restauracji, natomiast część zamawia do biura świąteczny catering.

Catering dla firm bardzo przydatny jest również podczas organizacji wszelkiego rodzaju spotkań biznesowych, szkoleń lub konferencji. Odpowiedni poczęstunek potrafi zrobić na uczestnikach ogromne wrażenie, co może się przyczynić do np. podpisania ważnej umowy.

Jak wybrać odpowiednią firmę cateringową?

Zanim zaczniemy szukać odpowiedniej firmy musimy odpowiedzieć sobie na kilka pytań:

  • jaką imprezę organizujemy?
  • gdzie ją organizujemy?
  • ilu będzie uczestników?
  • jakie menu chcemy zaserwować?

Pomoże to nam wstępnie wyselekcjonować kilka firm. Jeżeli organizujemy wielki firmowy bankiet na 1000 osób, to nie skorzystamy raczej z malutkiej jednoosobowej firmy cateringowej, bo najzwyczajniej w świecie nie podoła ona z wykonaniem zamówienia. Bardzo istotna jest tutaj rekomendacja znajomych, którzy korzystali z tego typu usług lub nasze osobiste doświadczenie (np. gdy byliśmy na szkoleniu lub konferencji u naszych partnerów biznesowych).

Wady i zalety cateringu dla firm

Największą zaletą jest niewątpliwie to, że sami nie musimy przygotowywać jedzenia, więc zyskujemy ogrom czasu. Zamawiamy potrawy jakie chcemy i takie też otrzymujemy. Nie musimy się martwić o jakość serwowanego jedzenia, zwłaszcza gdy po raz kolejny korzystamy z usług tej samej firmy. Jeżeli chodzi o wady, to może się zdarzyć, że z różnych powodów catering nie dotrze do nas na umówioną godzinę. Wtedy pozostaje nam świecić przed gośćmi oczami.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj